maandag 13 mei 2013

St.Cyr les Colon woensdag 8 mei

Alweer twee dagen en 50 km verder. We zitten nu in een mager zonnetje en koude wind op de stoep van de gemeente herberg. We wachten op de persoon die de sleutel moet geven.
Vanmorgen vertrokken we om 8 uur uit Collan. We liepen naar Chablis, inderdaad van de bekende wijn, maar vanmorgen dronken we er koffie. Het regende en niet zo'n klein beetje. We liepen door de wijngaarden. Gelukkig waren de overstromingen minder geworden. We zijn een paar keer flink verkeerd gelopen en hebben dus veel meer kilometers gemaakt.
Nu zitten we in een herberg met elf anderen. Helaas geen pelgrims. We hebben wat soep gemaakt (uit een pakje) en we aten wat van onze picknick. Alle winkels dicht vanwege een feestdag. Morgen Hemelvaartsdag ook alles dicht. Onze voorraad slinkt dus ook onze rugzakken worden lichter. Eergisteren echt helemaal verkeerd gelopen. Door de overstromingen was de route uit het boekje niet te volgen. Dat hebben we geweten. Om ons wat op te vrolijken gingen we tussen de middag in een restaurant eten. Lous en ik dronken er een goed glas Chablis bij. Vervolgens moesten we nog 12 km heuvel op heuvel af. Hele gebieden stonden onder water en het stroomde wild door de beken en rivieren. Nu heeft het net gestortregend en heel erg geonweerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten