maandag 13 mei 2013

Vezelay vrijdag 10 en zaterdag 11 mei

Gisteren aangekomen in Vezelay. Een mijlpaal 700 km plus nog alle verkeerd gelopen kilometers. Na een grote klim kwamen we bij de Basiliek uit. Bijzonder hoor, de hele tijd was hij al in beeld alleen heel klein en nog ver weg. Een prachtig bouwwerk! We hadden nog fantastische ontmoetingen. Marie-Helene bij wie we donderdagavond sliepen, zelf ook pelgrim, vol van haar pelgrimverhalen, zo herkenbaar. Marc een Fransman die we bij haar ontmoetten en die we hier weer hebben gezien. Marnix was er ook weer. 's Avonds hadden we met z'n zessen een heerlijke Bourgondische maaltijd.
Maar goed we gingen ons eerst melden, we hadden voor twee nachten besproken. Toen werden we onaangenaam verrast, want 'onze' plaatsen waren al vergeven. Als alternatief konden we op een luchtbed in het gras onder een partytent slapen. Nou dat werd hem dus niet, zeker niet na zo'n tocht. We hebben Marc ingeschakeld die in een goedkoop hotelletje sliep, dichter bij de kerk en daar hadden we waarachtig meer geluk. Heerlijk droog en warm, een goed bed en een douche. De eigenaar van het hotel is de dochter van de burgemeester van Vezelay en die ging er 'wat' aan doen. Wat dat zullen we wel nooit te weten komen, maar goed wij hadden onderdak. De andere ochtend vertelde Lous dat ze niet verder zou gaan lopen. Ze had overal pijn en haar lijf wilde niet meer. De laatste dagen waren ook behoorlijk zwaar geweest in die modder. Helaas moest ze tot dit besluit komen en het was even slikken. Samen lieten we een traan, ze was een maand lang mijn maatje tijdens deze reis. Deze rustdag zal ik niet gauw vergeten. We hebben er wel wat van gemaakt: de Basiliek bekeken, en lekker op een terras gezeten, even de toerist uithangen.

2 opmerkingen:

  1. Hallo Ben,
    jammer dat Lous is gestopt. We hopen dat je snel een ander maatje hebt, want het loopt natuurlijk wel prettiger dan in je uppie. Veel succes.
    Ad en Ineke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer voor je dat Lous is afgehaakt. Het zal wel even gek zijn om alleen te starten en verder te gaan maar je komt vast wel weer iemand tegen om mee te lopen. Sterkte Pelgrim.

    BeantwoordenVerwijderen