maandag 8 juli 2013

Hontanas, 7 juli

Ola hier ben ik weer. Vanmorgen om 6 uur het hotel uit in Burgos. De hele stad was nog in feeststemming. Bij het verlaten van de stad, we liepen langs vele barretjes en straatjes gevuld met heel veel mensen, werd er spontaan geapplaudiseerd en ons een bon camino gewenst. Het leek wel op Nijmegen met al die studenten op de eerste marsdag. En dan te bedenken dat al die mensen nog naar bed moesten, terwijl wij al op cours lagen. Het werd een etappe van 31 km, iets meer dan de planning van 20 km, die waren om 11 uur al verlopen toen we de plaats Horlinos dell Camino binnen kwamen. Het was nog te vroeg om te stoppen, dus nog maar wat uren erbij gelopen. De temperatuur was inmiddels opgelopen naar 30 gr. Het werd even doorbijten op het laatste stuk, dat heel groot en vlak was. Het leek wel een woestijn met alleen windmolens, koren en rogge en geen huis te bekennen. Tot het pad iets naar beneden liep en er een dorp opdoemde, het leek wel iets uit Bonanza. Ondertussen was het 33 gr. om kwart voor twee toen we voor de deur van Albergue el Puntido in Hontanas stopten. Dit dorpje leeft helemaal van de pelgrims, ongelooflijk. Zo even ons brood opmaken en dan lekker in bad. We zitten met z'n zessen in een 7-persoonskamer. De was is weer gedaan. Het is inmiddels 5 uur, ik ben weer fris en zit aan een lekker biertje.

4 opmerkingen:

 1. Hallo Ben,

  Het is misschien een cliché, maar we vinden het nog steeds een prestatie wat je aan het doen bent. We zijn niet zo van die schrijvers, maar we volgen je wel vanaf het moment dat je vertrokken bent bij de bibliotheek in Eemnes. Wie weet zullen wij het misschien ook nog eens doen, maar dan op de fiets. De nodige informatie komen we dan zeker bij jou halen! Het zal nog wel even duren, want de baas zal zeker de eerste jaren nog naar ons roepen.
  Volgens mij gaat het met jou de laatste weken weer super, het is wel warm, maar vol te houden. Nog even (!) de kiezen op elkaar. We blijven je volgen, een welgemeende groet uit een zonnig Eemnes,

  Ineke en Ad.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Ben, wat zijn we trots op je ! Heel veel liefs van tante Rie en Jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Ben , we volgen je al vanaf het begin
  we zijn super trots op je , en wat een prestatie !!!
  Lieve Groetjes uit Baarn
  Rick en Dini

  BeantwoordenVerwijderen
 4. He Ben,

  Zoals mijn voorgangers volgen Dick en ik je ook vanaf het begin.
  Wat ben je een doorzetter. Geweldig.
  O. ja nog gefeliciteerd met de komst van Myrthe.

  Groeten uit Beverwijk,

  BeantwoordenVerwijderen