maandag 6 mei 2013

Zaterdag 4 mei 2013

Wij verblijven dus bij de Soeurs Oblates. Een van de zusters vertelde hoe het leven in zo'n zustergemeenschap is. Zelf komt ze uit Zwitserland en spreekt danook Zwitsers-Duits, dat klinkt bekend. Dat zij onderdak bieden aan pelgrims is voor het eerst. Wij hadden dus de primeur. Onze matrassen lagen op de grond en douchen konden we in het hoofdgebouw doen. Alle natte kleding ging in de wasmachine. De overige spullen uit de rugtas konden we laten drogen in de slaapzaal waar gelukkig verwarming was.
Vandaag de stad bekeken. We zijn naar de kathedraal gegaan om een stempel te halen. Een stad met veel oude huizen in de stijl van de zgn. vakwerkhuizen. Toen nog wat kerken bezocht om vervolgens neer te zakken voor koffie met een broodje.
En jawel 's middags lekker een whisky in de zon, want pelgrim zijn is niet voor de poes. Met de bus de stad weer uit, we wonen immers 'buiten'. Het was warm geworden en zaten aan de picknicktafel op het gras toen de zuster met een blad met drinken aankwam, wat een service. Er waren nog twee pelgrims bijgekomen: een Nederlandse, Anita en Jean Paul een Belg. Er werd voor ons gekookt en om 19.00 uur ging alles aan tafel.

1 opmerking:

  1. Hallo Ben,
    wat leuk om al je verslagen te lezen. We zijn blij dat het nu beter gaat dan in het begin. Veel succes nog en we blijven je volgen.
    Gr. uit Eemnes Ad en Ineke

    BeantwoordenVerwijderen