woensdag 17 juli 2013

Leon, 13 en 14 juli

Het was een rommelig nachtje in de herberg. Het was er warm en we dachten lekker te gaan slapen met de balkondeur open, maar dat bracht ook weer lawaai teweeg. We liepen 24 km naar Leon, weer een mijlpaal op onze route. We hebben voor twee nachten een hostel geboekt en slapen met z'n vieren op een kamer. Het is lekker om weer eens tussen echte lakens te liggen. We waren om half twee in Leon dus lekker vroeg. Na  een opfrisbeurt zijn we de stad in gegaan om een broodje te scoren. Een leuke stad met een mooie kathedraal van Santa Maria en een oude binnenstad. Er dreigde een onweersbui die in alle hevigheid losbarstte met hagel en de temperatuur daalde van 31 naar 17 gr. Op zondag zijn de winkels dicht in Leon. Ga kijken of ik een nieuwe accu voor mijn camera kan bemachtigen. Mijn reserve accu is per ongeluk in mijn kleding blijven zitten en tijdens de was erg schoon geworden. Ik loop erg lekker en vanaf hier is het nog 305 km tot Santiago de C. dat betekent zonder verdere rustdagen ruim 21 km per dag.

Terradillos de los Templarios, 11 juli

Even een sprongetje naar donderdag.
Zowel gisteren als vandaag lange stukken. Het doet mij denken aan een maanlandschap. Graanvelden aan weerskanten van het pad, uitgestrekte velden en vlakten, geen bomen over een afstand van 17 km. Vlak voor het dorp Galzadilla de la Cueza kreeg ik het leuke bericht van een nieuw kleinkind. Hoera goed gedaan  hoor Reets (Rachel). In Spanje zit op bijna al die kleine kerken een ooievaar, vandaar. Ze waren behoorlijk in de weer geweest want het toeval wil dat Thomas, waar ik al een paar weken mee oploop, op dezelfde dag ook weer opa werd. Deze keer een jongetje voor zijn dochter. Hij was al opa van de kinderen van zijn zoon. Maar goed dat werd natuurlijk gevierd met een groot glas bier bij ons onderkomen in Terradillos de los Templarios. En na een goede maaltijd in de herberg konden we er weer even tegen.

12 juli

Het was zomaar weer half zes voor de volgende etappe, die ons na 24 km naar het plaatsje Bercianos dell real camino bracht in Albergue de peregrinos waar we ook lekker kunnen eten. Verder is er niets in dit dorp.