maandag 8 juli 2013

Hontanas, 7 juli

Ola hier ben ik weer. Vanmorgen om 6 uur het hotel uit in Burgos. De hele stad was nog in feeststemming. Bij het verlaten van de stad, we liepen langs vele barretjes en straatjes gevuld met heel veel mensen, werd er spontaan geapplaudiseerd en ons een bon camino gewenst. Het leek wel op Nijmegen met al die studenten op de eerste marsdag. En dan te bedenken dat al die mensen nog naar bed moesten, terwijl wij al op cours lagen. Het werd een etappe van 31 km, iets meer dan de planning van 20 km, die waren om 11 uur al verlopen toen we de plaats Horlinos dell Camino binnen kwamen. Het was nog te vroeg om te stoppen, dus nog maar wat uren erbij gelopen. De temperatuur was inmiddels opgelopen naar 30 gr. Het werd even doorbijten op het laatste stuk, dat heel groot en vlak was. Het leek wel een woestijn met alleen windmolens, koren en rogge en geen huis te bekennen. Tot het pad iets naar beneden liep en er een dorp opdoemde, het leek wel iets uit Bonanza. Ondertussen was het 33 gr. om kwart voor twee toen we voor de deur van Albergue el Puntido in Hontanas stopten. Dit dorpje leeft helemaal van de pelgrims, ongelooflijk. Zo even ons brood opmaken en dan lekker in bad. We zitten met z'n zessen in een 7-persoonskamer. De was is weer gedaan. Het is inmiddels 5 uur, ik ben weer fris en zit aan een lekker biertje.

Feest in Burgos, 6 juli

Vroeg wakker vanwege een groot feest ter ere van de apostelen Petrus en Paulus. Dat bracht veel mensen op de been, er was overal muziek dat tot laat doorging en vroeg in de morgen kwam er een schoonmaakploeg door de straat. Van veel slapen kwam weinig terecht. Het komt dan goed uit dat we vandaag geen etappe hoeven af te leggen. Eerst maar een lekker ontbijtje en dan de stad in. Het hotel ligt middenin het centrum, vandaar de gehorigheid en we sliepen aan de voorkant in een overigens prima kamer. Genieten van de koffie op het terras van de gemeente herberg. Zo konden we de pelgrims ook eens binnen zien komen. Al snel zat ik met leuke mensen aan het tafeltje. Een Belg, een vrouwtje uit Korea en een uit Duitsland. Ieder met zijn of haar eigen verhaal. De Koreaanse teentjes zaten bijna allemaal in het verband. Zij sprak Engels dus we konden haar volgen en ze vond het ongelooflijk knap dat we helemaal uit Nederland waren komen lopen. (Misschien had ze klompen verwacht)
Vanmiddag de kerk bezocht en ga nu een biertje drinken, want het is weer lekker warm. Vandaag ben ik Anita tegengekomen die ik in Perigieux voor het laatst heb gesproken. Morgen willen we al om zes uur vertrekken vanwege de zon.