maandag 29 april 2013

Maandag 29 april 2013

De gastvrouw bracht ons weer terug naar de start bij het gemeentehuis. Tot aan de koffie bleef het droog, daarna begon het zacht te regenen dus in regenkleding verder. Een paar uur later toen de maag begon te knorren liepen we een klein dorpje Lachy binnen, met zelfs een kleuterschool. Aan de overkant liep een mevrouw die Lous aansprak. Zij was van de school en we mochten in een lokaal onze boterhammen opeten. Lekker droog en warm plus toiletten.
Uiteindelijk hadden we vandaag maar een klein stukje bos gehad en langs graanvelden gelopen, totaal ongeveer 18 km. We brengen de nacht door in Abbaye de Reclus. Althans wat er nog van over is. Een prachtig monument uit de 12e eeuw. Door de godsdienstoorlogen in de 15e eeuw gedeeltelijk vernield. Het gastenverblijf is onderdeel van de kerk en onze gastheer, de burgemeester woont in de overige gebouwen. Er is hier in de 1e Wereldoorlog nogal gevochten, een beladen gebied.

We boffen weer dat er een wasmachine is en de hele handel staat al te draaien. We eten vanavond pasta met courgette en tomaten met als dessert aardbeien.

In de eigen kamer met een groot bed dat heerlijk ligt heb ik alle tijd om eens uitgebreid het thuisfront te bellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten